שלום רב
להלן הפרסומים הנוגעים לפקולטה להנדסה ביו-רפואית ולטכניון בתקשורת הישראלית מהחודש החולף

חוקרים ומחקרים מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית

קבוצת מחקר בראשות חוקרים מהטכניון ומאוניברסיטת תל אביב הצליחה להשיב את יכולת ההליכה והתחושה לחולדות משותקות. המחקר בהובלת דיקנית הפקולטה להנדסה ביו-רפואית פרופ’ שולמית לבנברג. לכתבות:  בהארץ, מאקו, הידען וערוץ 7.  לכתבה נרחבת במגזין נשים, כתבות באנגלית: רויטרס,Futurism  NewAtlas Haaretz Business Insider Nocamels

חיים בריא בערוץ 10 – ראיון עם פרופ’-משנה יעל יניב מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית על מודל חדש שפיתחה המסביר את הידרדרות קצב הלב בגיל המבוגר העשוי להוביל לטיפול משופר

חוקרים ומחקרים מיתר הפקולטות בטכניון

• הטכניון ישגר לחלל את להק הלווינים האוטונומי הראשון: הפרויקט פותח על ידי צוות חוקרים בראשות פרופ’פיני גורפיל ראש מכון אשר לחקר החלל וחבר סגל בפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל בטכניון, בתמיכת קרן אדליס וסוכנות החלל הישראלית במשרד המדע.לכתבה ב-YNET לכתבות נוספות , GLOBES, CTECH, תכנית הבוקר – קשת, לראיונות : כאן תרבות, רדיו ללא הפסקה
  • המפץ הגדול בננו-פוטוניקה: כתב העת Science מפרסם את פריצת הדרך של פרופ’ ארז חסמן מהפקולטה להנדסת מכונות. לקריאה ב-Ynet וב-מעריב, כאן – רשת ב’, רדיו ללא הפסקה
  • ללמוד מנחשון הים: ייצור חומרים מחושלים מתחת למים. כתב העת Science מפרסם מחקר של פרופ’ בעז פוקרוי מהפקולטה למדע והנדסה של חומרים, המתאר לראשונה את היווצרותן של עדשות חזקות ומדויקות באורגניזם תת-מימי. לכתבות ב-Ynet, מחלקה ראשונה,הידען. גל”צ – התכנית הכלכלית International Business Times org
  • קבוצת מחקר בראשות חוקרים מהטכניון ומאוניברסיטת תל אביב הצליחה להשיב את יכולת ההליכה והתחושה לחולדות משותקות. המחקר בהובלת דיקנית הפקולטה להנדסה ביו-רפואית פרופ’ שולמית לבנברג. לכתבות: בהארץ, מאקו, הידען וערוץ 7. לכתבה נרחבת במגזין נשים,
    כתבות באנגלית: רויטרס,Futurism  NewAtlas Haaretz Business InsiderNocamels.
  • מחקר של פרופ’ זאב רונאי ראש המרכז המשולב לחקר הסרטן בטכניון (TICC) סולל דרך לזיהוי חולי סרטן שיגיבו היטב לטיפול במעכבי PRMT5 – אנזים המעודד התפתחות תאים סרטניים. לכתבות ב: הידען Doctors Onlyמחלקה ראשונה.
  • הטכניון דורג במקום הראשון בעולם בהקניית כישורים דיגיטליים לבוגריו. לכתבות בדה-מרקר ובכלבו. לראיון עם נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא בגלי צה”ל.
  • פרופ’ יחיאל רוזנפלד ראש המכון לחקר הבנייה על ענף הבנייה: “חולה במחלה כרונית”. לכתבה בהארץ.
  • ד”ר ניר מועלם מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים על מגדלי המגורים כ”משכנות עוני אנכיות” בגלובס ועל הרגולציה על מחירי הדיור בדה-מרקר.
  • “ההזדמנות של הפריפריה”. ד”ר מירב אהרון גוטמן מפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים על ההשלכות הסוציו-אקונומיות של המשבר בטבע. לכתבה בכלכליסט.
  • פרופ’-משנה ברק פישביין מהפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית: “תחבורה היא הגורם העיקרי לזיהום אוויר במדינת ישראל.” לכתבה ב-Ynet.
  • פרופ’ יאיר עין-אלי מהפקולטה למדע והנדסה של חומרים על אמת ומיתוס בחייהן של סוללות – לכתבה באתר וואלה.
  • פרופ’ אורי לזמס מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון: צפירת הרגעה בעניין חימום מזון במיקרוגל. לכתבה בוואלה.
  • אמינות נרכשת: המחקר של פרופ’-משנה דורי דרדיקמן מהפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט מראה כי הפרט מסתמך בהחלטותיו על פונקציות מוחיות שהוכיחו את אמינותן בעבר. לכתבה בהידען.
  • מאקו : הפרופסורים הצעירים הכי מעניינים בישראל. מאקו מצדיעה ל-12 חוקרים ישראלים צעירים שישנו את העולם, 5 מהם חברי סגל בטכניון.
  • מכון חדש: הסינים ילמדו חדשנות מהישראלים. לראיון עם פרופ’ אליעזר שלו באנשים ומחשבים. לכתבה ב-Jewish News Service

טלוויזיה

• כאן – חדשות השבועכתבה על פרופ’ דדי מאירי מהפקולטה לביולוגיה וחקר הקנאביס בטכניון.
  • לונדון וקירשנבאום – ערוץ 10פרופ’ יונינה אלדר מהפקולטה להנדסת חשמל ע”ש ויטרבי בראיון לרגל בחירתה לאקדמיה הישראלית למדעים
  • חדשות ערוץ 2 – כתבה על פרויקט “עפעפיים” שפותח על ידי פרופ’ לוי שכטר והדוקטורנטית עדי חנוכה בפקולטה להנדסת חשמל ע”ש ויטרבי, שבמרכזו מערכת לאבחון מחלות באמצעות מנטר תנועות עפעפיים (EMM) דקה 4:37 ואילך.
  • ערב חדש – החינוכית – ראיון עם פרופ’ מוטי שגב מהפקולטה לפיזיקה על בריחת המוחות של האקדמיה הישראלית במסגרת כנס של מרכז הקשר באקדמיה הלאומית למדעים. ראיון נוסף בכאן –רשת ב’
  • “חיים בריא” בערוץ 10 – ראיון עם פרופ’-משנה יעל יניב מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית על מודל חדש שפיתחה המסביר את הידרדרות קצב הלב בגיל המבוגר העשוי להוביל לטיפול משופר.
  • כאן – מהדורת החדשות בערבית – 62 חברות השתתפו ביריד התעסוקה של הטכניון – ראיון עם דיקן הסטודנטים פרופ’ בני נתן. הכתבה מדקה 17:24. (בערבית)

כנסים בטכניון

פרסים

הטכניון בתקשורת הבינלאומית

• קמפוס קורנל-טק שנחנך השנה, ובתוכו פועל מכון טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס, “ישמש מרכז לאומי לפיתוח טכנולוגי תוך התמחות באבטחת סייבר ובנושאים קרובים ובהם טכנולוגיית בלוקצ’יין, בינה מלאכותית וביג דאטה,  אימות ביומטרי והאינטרנט של הדברים (IOT)”. כך אומר נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא בכתבה ב-scmagazine.
  • איך חיינו יושפעו מהמהפכה הטכנולוגית? ראיון עם נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא לסוכנות הידיעות הסינית הרשמית Xinhua. לכתבה
  • BIRAX – ארבעה פרויקטים משותפים לחוקרים מישראל ומבריטניה זכו במענק של 1.5 מיליון ליש”ט. אחד הפרויקטים הוא שיתוף פעולה בין הטכניון לאוניברסיטת גלזגו, שבמסגרתו ייחקר אחד המנגנונים המובילים למחלת אלצהיימר מתוך כוונה לפתח טיפולים חדשים למחלה. לכתבה.
  • זילין ג’ינאנג, סטודנט בטכניון, פיצח חידה מתמטית בת 44 שנים יחד עם אלכסנדר פולינסקי מהמכון לפיזיקה וטכנולוגיה במוסקבה. לכתבה.
  • רג’נטיס הישראלית, שפיתחה שתל מתכלה לטיפול בסחוס פגוע, מתקדמת לשלב 3 בניסויים הקליניים. המוצר הנבדק הוא GerlinC – שתל המעודד היווצרות של רקמת סחוס חדשה ומפחית באופן דרמטי את הכאב הנגרם מהפגיעה. הטכנולוגיה פותחה על ידי פרופ’ דרור סליקטר מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית, ממייסדי החברה, המשמש כמדען הראשי של רג’נטיס. לכתבה.

הטכניון במדיה החברתית

• לכתבות המובילות בדף הפייסבוק של הטכניון לחצו כאן